شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

مهندس توکلی مدیرعامل شرکت ایران سولار

تنها دارنده هاب پشتیبان کامل (5IF) ارتباطات ماهواره ای در اصفهان هستیم

توکلي

دوشنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۸:۰۰


شرکت ایران سولار بدلیل دارا بودن پروانه SAP و هشت سال فعالیت موفق در ارایه خدمات ارتباطات ماهواره ای، از جایگاه ممتازی در این عرصه برخورداراست و وظیفه خود می داند که درراستای ارایه خدمت با کیفیت در اسرع وقت، ازهیچ کوششی دریغ نورزیده و به سازمانهایی که نیازمند ایجاد سیستم های پشتیبان ( Backup ) هستند ویا بدلیل عدم وجود سیستم های ارتباطی زمینی از شبکه ماهواره ای استفاده می کنند خدمات مطلوب ارایه کند.

وایمکس نیوز - مهندس احمد توکلی مدیرعامل شرکت خدمات ارتباطات ماهواره ای ایران سولار، دانش آموخته رشته مهندسی مخابرات و کارشناس ارشد مدیریت دولتی است. وی همچنین معاونت توسعه و مهندسی شرکت مخابرات استان سیستان وبلوچستان را در کارنامه مدیریتی خود دارد و بازنشسته بخش دولتی مخابرات کشور یعنی شرکت ارتباطات زیرساخت می باشد.

مطالب زیر حاصل گفتگوی وایمکس نیوز با این مدیر حوزه ارتباطات ماهواره ای است که می خوانید.
 
جناب مهندس توکلی ضمن معرفی شرکت ایران سولار درزمینه ورود و شروع همکاری خودتان به حوزه مخابرات کشور توضیحاتی ارایه بفرمایید که از چه سالی و به چه نحو بوده است؟
شرکت ایران سولار در سال 1386 بعنوان یک شرکت سهامی خاص و با شماره 315731 در اداره کل ثبت شرکتهای غیردولتی به ثبت رسیده و باهدف تقویت و گسترش فناوری اطلاعات و ارتباطات درگستره جغرافیای ایران ، در بهمن ماه 1386 موفق به اخذ پروانه شماره4199107  از سازمان تنظیم مقررات وارتباطات رادیویی کشور در زمینه ارایه خدمات ارتباطات ماهواره ای ( SAP ) گردید که این پروانه در تاریخ 1391/11/16 با شماره 11069/100 بار دیگر تمدیدشد.
درحال حاضرشرکت ایران سولار بدلیل دارا بودن پروانه SAP و هشت سال فعالیت موفق در ارایه خدمات ارتباطات ماهواره ای، از جایگاه ممتازی در این عرصه برخورداراست و وظیفه خود می داند که درراستای ارایه خدمت با کیفیت در اسرع وقت، ازهیچ کوششی دریغ نورزیده و به سازمانهایی که نیازمند ایجاد سیستم های پشتیبان ( Backup ) هستند ویا بدلیل عدم وجود سیستم های ارتباطی زمینی از شبکه ماهواره ای استفاده می کنند خدمات مطلوب ارایه کند.
ازآنجاییکه امروزه ارتباطات ماهواره‌ای یکی از مهمترین راهکارهای پاسخ به نیاز جامعه در حوزه فناوریهای اطلاعات و ارتباطات جامعه تلقی می شود، ایران سولار سعی دارد با ارائه خدمات تخصصی و متنوع و نوین در بخشهای دولتی و خصوصی درزمینه های اقتصادی، عمرانی، سلامت و آموزش کشور نقش موثری در توسعه جامعه ایفا نماید.
بنده توفیق این را داشته ام که از سال 1390 با دعوت هیئت مدیره محترم ایران سولار و با عنوان مدیر عامل شرکت وارد مجموعه شوم. اگرچه سالها درمجموعه شرکت مخابرات کشور مسئولیتهای مختلفی برعهده داشته ام اما آخرین پست بنده قبل از خصوصی سازی مخابرات معاون توسعه ومهندسی شرکت مخابرات استان سیستان و بلوچستان بوده است.
 
درزمینه فعالیت شرکت و پروژه هایی که درآن همکاری دارد لطفا بیشتر توضیح بدهید.
زمنیه فعالیت ایران سولار طبق اساسنامه شرکت، انجام فعالیتهای مخابراتی مربوط به انتقال داده‌ها جهت خدمات ارتباطی اینترنتی و اینترانتی از طریق تجهیزات ماهواره‏ای، زمینی،‌ بیسیم،‌ محلی،‌ گسترده،‌ کابلی،‌ مایکروویو و سایر روشهای ارتباطی است که توانمندی ایران سولار در این زمینه ها باعث شده است، شرکت درسطح وسیعی از کشور با مشتریان مهمی چون دانشگاه پیام، نیروی انتظامی، بانک کشاورزی، موسسه مالی واعتباری ثامن، موسسه ژئو فیزیک، شرکت ملی حفاری ایران، شرکت نفت و گازمسجد سلیمان و شرکت حفاری شمال همکاری و افتخار ارایه سرویس به این سازمانهای مهم را داشته باشد.
 
امکانات و توانمندی های شرکت ایران سولار به لحاظ سخت افزاری، نرم افزاری ونیز وجود پرسنل متخصص و آموزش دیده درحوزه این صنعت به چه نحوی می باشد.
شرکت ایران سولار در زمینه ی تامین و ارائه سرویس‌های مرتبط با فن‌آوریهای اطلاعات و ارتباطات و انتقال داده‌ها از طریق سیستم‌های ماهواره‌ای و زمینی دارای آخرین ورژن هاب ( iDirect ) در کشور و همچنین تنها دارنده هاب پشتیبان در اصفهان و در شهرک فن آوری پردیس در تهران می باشد
تلاش ما این است که با توانمند سازی هر چه بیشتر نیروهای متخصص و آموزش دیده، شرکت ایران سولار را در چشم اندازی منطقی به یک ارایه دهنده ارتباطات ماهواره ای ممتاز در میان SAP های دارای مجوز از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تبدیل کنیم و در راستای دستیابی به این هدف نسبت به اعزام نفرات به دوره های آموزشی داخل و خارج کشور اقدام شده است.
درزمینه تجهیزات و امکانات هم قابلیت لازم برای افزایش نقاط ارتباطی به دو برابر ظرفیت کنونی فراهم شده است که می تواند نیاز مشتریان را در هر سطحی تامین نماید.
 
آیا در روند فعالیت در حوزه پروژه های مخابرات با پیچیده گی های مهندسی، تکنولوژیکی ویا اجرایی خاصی روبرو شده اید؟
ارتباطات ماهواره‌ای، نوعی از ارتباطات راه دور است که از طریق اقمار مصنوعی موجود درمدار زمین، ارتباط بین دو نقطه را برقرار می کند و گستره این خدمات را میتوان در حوزه های دولتی، اقتصادی، عمرانی، سلامت، آموزش و ... مشاهده کرد. اما تکنولوژی ماهواره ای یکی از پیچیده ترین فناوری های علوم مهندسی و مخابرات بوده و عموما ساخت کشورهای پیشرفته علمی است. لذا کسب دانش آن با اهمیت و تهیه تجیزات آن با دشواری هایی از قبیل تحریم و نواسانات ارز مواجه است.
درحالیکه رشد روزافزون فناوریهای اطلاعات و ارتباطات و نیاز به ارائه خدمات تخصصی، متنوع و نوین در بخشهای مختلف کشور، کاربرد ارتباطات ماهواره‌ای را یکی از مهمترین راهکارهای پاسخ به این نیازها و ارائه خدمات مذکور تبدیل کرده است.
بنابراین فعالیت دراین حوزه ضمن دارا بودن پیچیدگیهای مهندسی وتکنولوژویکی، نیازمند توجه به زمینه های بسیاری است تا امکان تامین ارتباط مطلوب نقاط مورد نظر مشتریان فراهم شود. دراین ارتباط امیدواریم با همکاری وتعامل مستمر و تنگاتنگ باتولیدکنندگان داخلی و شرکت های دانش بنیان ودانشگاهی کشور بتوانیم گامهای موثر ومفیدی رادر جهت بومی سازی و تولید تجهیزات درداخل کشور برداریم.
 
درمسیر همکاری و فعالیت در اجرای پروژه ها چه تجارب ماندگاری برای آن شرکت حاصل شده که می توان ازآن به عنوان یک دستاورد با ارزش نام برد.
در مسیر همکاری با سازمانهای بزرگ، موارد مهمی وجود دارد که توجه به آنها برای شرکت ایران سولار دارای اهمیت و عامل رشد دهنده محسوب شده و بسته به میزان اهمیت آنها رده بندی میشوند.
اصولا آنچه در زمینه ارایه سرویس وخدمات بیشتر مورد توجه قرار می گیرد تامین نیازهای اساسی مشتریان است. مثل برقراری ارتباط نقاط مورد نظر مشتریان با پشتیبانی لازم از سرویسهای ارایه شده،کیفیت مطلوب خدمات و سرعت در ارایه خدمت درخواستی به مشتریان که درصورت عدم کسب رضایت کامل دراین زمینه، امکان ماندگاری و دریافت سرویس برای مشتریان وجودندارد. اما برخی نیازها نیازهای جذاب است که معمولا مشتریان انتظار دریافت آن را ندارند.
ازجمله مواردی که به اعتقاد من باعث جذابیت ایران سولار برای مشتریان بوده موارد زیر می باشد.
·        ایران سولار تنها دارنده هاب کامل پشتیبان در ارتباطات ماهواره ای استان اصفهان و شهرک فناوری پردیس تهران است و این امر در حوزه ارتباطات برای مشتریان بسیار حائز اهمیت می باشد.
·        ایران سولار دارنده شبکه پشتیبانی تخصصی گسترده بومی و مستقر در همه ی استان های کشور است که در اسرع وقت مشکلات ارتباطی مشتریان را رفع می کنند
·        ایران سولار دارای آخرین ورژن هاب Evolution و مودم x5 در کشور است که جذابیت ویژه ای برای مشتریان دارد.
·        منابع انسانی ایران سولارعموماجوان، متخصص و مجرب در زمینه تکنولوژی ماهواره ای هستند که دراین زمینه
گزینش مناسب، اعتقاد و اعتماد به منابع انسانی شایسته، معتقد و جوان همچنین دوام و ماندگاری آنان درشرکت و تهیه و تدوین و اجرای روشهای رشد وکسب مهارتهای فنی و سپس مدیریت این عوامل اثرات عظیمی در افزایش بهره وری ناشی از رضایت منابع انسانی داشته است که در نهایت منجر به رضایتمندی مشتریان ایران سولار بوده و این شرکت را به یکی از بهترین ارایه دهندگان ارتباطات ماهواره ای تبدیل کرده است.
 
آیاشرکت شما به عنوان یکی از اعضای فعال در صنعت مخابرات کشور شرایط و آمادگی لازم برای حضور در پروژه های برون مرزی را دارد؟
با توجه به قابلیت ارتباطات ماهواره ای و توانمندی های شرکت ایران سولار قطعا این آمادگی وجود دارد که در زمینه های زیر خدمات مورد تقاضا در عرصه بین المللی بویژه در حوزه کشورهای همسایه به متقاضیان ارایه شود.
·        ارائه خدمات مشاوره ای در تمام زمینه های مربوط به ICT
·        ارایه خدمات ماهواره‌ای و ارائه پهنای باند VSAT, Space Segment
·        طراحی و اجرای پروژه‌های مخابراتی Total solution به روش EPC  
·        طراحی، خرید، اجرا و تحویل تجهیزات شبکه های فیبرنوری، شبکه‌های رادیویی، شبکه های LAN ، WAN ، سوییچ و...
·        برقراری ارتباطات اینترنت پرسرعت بویژه در نقاطی که فاقد امکانات زمینی هستند و یا لینک‌های مطمئنی ندارند.
·        برقراری و ارتقاء سیستمهای تلفن ثابت و موبایل بویژه در نقاط فاقد امکانات زمینی ویا لینک‌های مطمئن.
·        تامین تجهیزات ماهواره‌ای موردنیاز متقاضیان.
·        ارائه تجهیزات و خدمات ویدئو کنفرانس با استفاده از لینک‌های ماهواره‌ای
 
وضعیت حال حاضر صنعت مخابرات کشور و اجرای پروژه های مرتبط در این حوزه را در مقایسه با گذشته به لحاظ کیفی و کمی چگونه می بینید و چه چشم اندازی را برای آینده آن متصورید؟
صنعت مخابرات از یک سو نیاز به بهره گیری از آخرین دستاوردهای فنی دنیا برای ارایه سرویس بهینه دارد و از سوی دیگرنیازمند حضور و کسب جایگاه مناسب مخابراتی در منطقه و دنیا می باشد.
درحال حاضر علی رغم وجود موانع عدیده از قبیل تحریم و نوسانات ارز در تامین تجهیزات فنی، شرایط خوبی برای پاسخ به نیاز ارتباطی کشور و ارایه سرویسهای با کیفیت وجود دارد اما همکاری حوزه های موثردر داخل کشور ازجمله گمرک، وزارت صنایع و دیگر سازمانهای مرتبط کمک می کند که امکان ترسیم چشم انداز مناسب برای رقابت در عرصه خدمات بین الملل برای شرکت های SAP بیشترفراهم شود.
به نظر جنابعالی شرکت های فعال کشور در حوزه های مرتبط با صنعت مخابرات به لحاظ قابلیت ها، دانش فنی و کیفیت خدمات در قیاس با شرکت های بین المللی، دارای چه جایگاهی می باشند.
به لحاظ توان بالقوه و دانش فنی قابلیتهای خوبی درکشور وجود دارد که رقابت با شرکت های بین المللی را ممکن می کند و البته زمینه های رشد در این حوزه برای شرکت های داخلی بسیار زیاد است. اما نیازمند بسط ارتباطات وتعامل مناسب با دنیا درزمینه ی تجهیزات هستیم.
آیا شرکت شما در درزمینه هایی غیر از حوزه صنعت مخابرات فعالیت دارد؟ لطفا نمونه های شاخص هر بخش را عنوان کنید.
خیر . فعالیت ایران سولار کاملا تخصصی است و زمینه فعالیت آن محدود به حوزه ارتباطات ماهواره ای می باشد.
 
باتوجه به برنامه ها و عملکرد شرکت ایران سولار، جنابعالی افق توسعه شرکت را در آینده چگونه می بینید؟
ما توانسته ایم با خریدو نصب آنتن 3.7 متری Andrew و BUC 80W   برای تقویت تلپورت شرکت و جابجایی هاب اصلی، آنتن ها و تجهیزات به محل مناسب، زمینه برای ورود به مناقصات بزرگی چون بانک ملی و انعقاد قرارداد با شرکت های بزرگ نفتی را فراهم کنیم.
امید واریم با برنامه های کلان، سالانه و اقدامات بهبود مستمر بتوانیم به چشم انداز ترسیم شده نایل آییم.
 
برای ارتقاء سطح کیفی وکمی اجرای پروژه های صنعت مخابرات کشور ونیز رفع مشکلات احتمالی این صنعت چه پیشنهادی ارایه می کنید؟
سطح کیفی و کمی پروژه های مخابراتی کشور با اعمال روشهای زیر بهبود یابد.
·        صنعت مخابرات در هرمقطعی نیازمند حمایتهای قانونی از طریق سازمان رگولاتوری است تا شرایط برای تعادل وحفظ منافع همه ی فعالان حوزه فراهم شود.
·        اعمال نظارت جامع به منظور هدایت حرکتهای فعالان صنعت مخابرات به سمت اهداف کلان کشور در حوزه ارتباطات امری ضروری است که از سوی وزارت ارتباطات مورد توجه قرار گرفته و می تواند تضمین کننده منافع کشور و ارتقاء سطح فعالیتهاگردد.
·        کاهش هزینه های این بخش باتوجه به میزان واقعی سودآوری است که دراین زمینه اصلی ترین هزینه ی اثر گذار بر سطح کیفی و کمی خدمات، هزینه های اخذ پروانه می باشد که کاهش آن میتواند به ارتقاء کیفیت دراین حوزه کمک کند.
·        برون سپاری امور تصدی و افزایش سطح فعالیت بخش خصوصی راهکار دیگری است که با افزایش درآمد این بخش به ارتقاء سطح کیفی و کمی کمک خواهد کرد.
 
 درپایان اگر صحبتی دارید که بایدمطرح شود بفرمایید.
نکته ای که باید به آن اشاره کنم موقعیت ایران در حوزه ارتباطات منطقه ای است.
این موقعیت، موقعیتی کاملا استراتژیک است وقابلیت آن را دارد که از طریق تامین نیازهای ارتباطی کشورهای همسایه بویژه در زمینه انتقال ارتباطات از طریق زیرساختهای ارتباطی، همچنین تامین خدمات مورد نیاز آنها، درآمد خوبی برای کشور ایجاد نماید اما رسیدن به این مرحله از یک سو سرمایه گذاری فراوانی طلب می کند و ازسوی دیگر نیازمند ایجاد جذابیت برای سرمایه گذاران داخلی وخارجی دراین زمینه می باشدکه عمدتا در طیف گسترده ای ازمشوق های دولتی قراردارد.
مواردی مانند ساده تر کردن فرآیند انجام امور اداری برای سرمایه گذاران، مشوق های مالی دولتی، معافیت های مالیاتی و مهمتر از همه رفع تحریم که می تواند تاثیر محسوسی در صنعت ارتباطات ماهواره ای داشته و به موفقیت آن کمک کند.
 

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو